Karavan Grupe B1 danas na Novom naselju i Telepu

Grupa B1, 23.12.2020.

Ovo ću vam pokloniti, a sledeći put, kad god dođete, ako je ono što kupujete namenjeno za pomoć beskućnicima i siromašnim ljudima sve ću vam dati s velikim popustiom – ovako je našu sugrađanku G.L. dočekao prodavac na Kvantaškoj pijaci, kada je juče došla s namerom da napravi paket, prilog akciji – karavanu Grupe Budi jedan za novosadske beskućnike, štićenike Svratišta.

 

S radošću smo prihvatili ideje, opravdano negodovanje i zahteve Novosađana, da osim na Detelinari sakupljamo pomoć i u drugim delovima grada. Juče smo bili na Limanskoj pijaci. Danas od 10 do 12 sati vas čekamo na Novom naselju ispred Robne kuće, a po podne od 14 do 16 bićemo na Telepu, na Bulevaru patrijarha Pavla ispred prodavnice Maxi.

 

Molimo vas da, ako ste u mogućnosti da darujete konzerviranu hranu (paštete, gotova jela…), higijenska sredstva, donji veš, čarape, voće (jabuke, narandže)…

 

 

U prepunim vrećama vaših poklona sakupljenih juče na Limanskoj pijaci, kao i sedištu Grupe B1 u Šumadijskoj 18, bilo je dobre volje, velikog srca i nadasve širokih, iskrenih misli  vidika – da, pokazali ste, da dobro znate da među nama ima mnogo onih koji nemaju. Sistem socijalne brige te naše sugrađane, neretko ne prepoznaje .  Na žalost. Na sreću, tu su  komšije, tu ste vi! Hvala.

 

Grupa B1 se zahvaljuje u ime svih nevoljnika, kojima će vasa pomoć  i mnogo, mnogo  darova biti dugo dostupni u Svratištu za odrasle beskućnike u Futoškoj 46 i Svratištu za decu ulice na Bulevaru oslobođenja 28. Nastojaćemo ii  nadamo se da će deo te pomoći stići i u Prihvatilište Gerontološkog centra u Futogu. 

 

Comments: 0