U prodaji 66. broj časopisa Lice ulice

Nemamo rezervnu planetu

Branislava Opranović, 22.10.2020.

Geneza klimatskih promena i mogući putevi borbe za planetu na kojoj živimo čine osnovnu temu u novoizašlom 66. broju časopisa Lice ulice, jer - nemamo rezervnu planetu!

       

Čak i oni najviše skloni ignorisanju klimatskih promena, sada ih već nedvosmisleno osećaju na vlastitoj koži, podseća Uredništvo. 

Tema broja je intervju sa klimatologom Vladimirom Đurđevićem, tekst o neiskorišćenom potencijalu podzemnih voda. Tekst je pripremljen u saradnji sa Centrom za promociju nauke.

 

Pred čitaocima je i tekst o uspešnom udruživanju građana i organizacija za odbranu Košutnjaka. Tu su i novi prilozi u rubrikama A11 i Mala škola medijske pismenosti, Pismo meni mlađem Ijana Makjuana, kao i prvi tekst u novoj seriji „Korona i margina“ koji je napisao Saša Dragojlo.

 

Iz nemačkih uličnih novina “Asvalt” prenesen je intervju sa Tomasom Kelerom, naučnikom na Pastel institutu u Hanoveru i vođom pokreta Transition Town.

 

Shodno dosadašnjoj praksi, predstavljen(a) je i jedan/jedna od uličnih prodavaca. U novom broju časopisa Lice ulice to je  dugogodišnja prodavačica Ivana Cvetanović.

 

Uredništvo podseća da pored kupovine časopisa od uličnih prodavaca kao i pretplate, postoji mogućnost onlajn doniranja, kao i pomoći uličnim prodavcima da prebrode naredni period i na druge načine.

 

Jedan od načina je i unapređena verzija digitalnog izdanja Lica ulice, koja može da se preuzme na njihovom sajtu.

 

Comments: 0