Dobra praksa


Čelarevo se i po njima prepoznaje: Sanja Mijailović i Ljubinka Gašpar

Maske koje ljubav znače

Branislava Opranović, 02.04.2020.

(Sazabad Magyar szo/Slobodna madjarska reč)

Voleće ovo gospon Dunđerski, znam - Čelarevo se, od marta 2020. godine prepoznaje ne samo po njemu, već i po dve velike, mlade i lepe žene: Sanji Mijailović i Ljubinki Gašpar!

U ovom tekstu je reč o Sanji i Ljubinki, koje su, od početka alarma da zaraza izazvana korona virusom stiže i u našu zemlju, odlučile da šiju zašitne maske. Besplatno. Da delaju onako kako one umeju, da se bore alatom kojim one vladaju i da rade ono što najbolje znaju. A, sve na dobrobit zajednice. Za druge ljude. Za komšije, bolesne, žene decu... Za sve kojima njihov proizvod u ovom trenutku nešto znači, ljudski, zdravstveno, psihološki, kako god. Ali, znači!

Pročitaj ceo tekst

PRIMER DOBRE PRAKSE: OSNOVNA ŠKOLA „VELJKO PETROVIĆ“  BEGEČ

Branislava Opranović, 31.10.2019.

U vreme kada se svi hvalimo napretkom u poimanju jedino društveno prihvatljivog modela ravnopravne dostupnosti obrazovanja svim socijalnim kategorijama, bliskošću sa uspešnim i efikasnim evropskim modelima nastave, i kada su svima puna usta prihvatanja različitih i različitog, kada gotovo svi znaju kako bi trebalo, a malo ko ume to i da pokaže, a još manje da svakodnevno ostvaruje  – jedna seoska osnovna škola mogla bi biti lekcija mnogim obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Pročitaj ceo tekst