Uspešna ulična akcija u Novom Sadu o BPP za građane

Struka i razumljiv jezik

Projektni tim Grupe Budi jedan, 1.9.2021. god.

Ako smo radi da osvestimo i adekvatno informišemo što širi krug ljudi, a da to bude transparentno i u najkraćem mogućem roku, treba prići građanima potkovan stručnim znanjem, a razumjivim jezikom, na način na koji im to najviše odgovara - još jednom se pokazalo da je direktan razgovor s građanima ono što daje najbolje rezultate, pa i, ili pogotovo, kada je informisanje po određenoj temi u pitanju. Tako je i bilo u nedavnoj akciji Grupe Budi jedan (B1) u Novom Sadu na Trgu republike.

 

Kako bi što više građana/ki Novog Sada bilo informisano o Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, tim Grupe Budi jedan sproveo je akciju na otvorenom i u direktnom razgovoru sa sugrađanima/kama odgovarao na pitanja ko, kako i pod kojim uslovima može da ostvari pravo na besplatnu pravnu pomoć (BPP).

 

Nadasve je ohrabrujuće što nas građani nisu obilazili, već s poverenjem prilazili našem informativnom štandu, sa strpljenjem saslušali pravnice iz pravnog tima Grupe B1, te rado, od naših aktivista, primili informativni letak sa osnovnim podacima o pravu građana na BPP. Bilo je i mnogo potpitanja o načinu kako doći do BPP, koji je put do toga i gde i kome građanin može da se obrati za besplatnu pravnu pomoć.

 

Akcija je organizovana u okviru projekta "Budi jedan od aktivnih" uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije kroz MATRA program.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta Grupe B1 “Budi jedan od aktivnih”  uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije kroz MATRA program. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost autora  i ne mora nužno odražavati stavove Ambasade Kraljevine Holandije.

Comments: 0