Mi gradjani

Javne nabavke iz ugla profesionalca: Dana Radulović, pravnica

Da ne pogrešite i da se ne ogrešite o pravila i ljude!

Grupa Budi jedan, 28.12.2020.

Profesionalnost, odgovornost i savest. Ovo su, po mišljenju Dane Radulović osnovni postulati u radu, ali i osnovne karakteristike čoveka koji se bavi poslom, koji je pratio ovu znanjem potkovanu, iskusnu pravnicu čitavih 40 godina na mestu  sekretara i prvog čoveka Službe zajedničkih poslova u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici. Dani je bio poveren i delikatan posao nabavke hrane za ovu dečiju ustanovu socijalne zaštite i pre i posle donošenja i primene Zakona o javnim nabavkama.

Pročitaj ceo tekstSocijalna pitanja

Akcija Grupe Budi jedan na Detelinari

Daruj, ugrej, nahrani

Grupa Budi jedan, 12.12.2020.

Grupa Budi jedan (Grupa B1) u sredu 16. decembra organizuje humanitarnu akciju na Detelinari.

 

Pod sloganom - daruj, ugrej, nahrani – Grupa B1 prikuplja pomoć za novosadske beskućnike, štićenike dnevne stanice, Svratišta za beskućnike u Novom Sadu.

Pročitaj ceo tekst

Tekst je preuzet sa autonomija.info

Ljudi propali kroz rupe u sistemu socijalne zaštite

Branislava Opranović, 07.12.2020.

Đorđe Majstorović je miroljubiv čovek. On je naš sugrađanin beskućnik. Najčešće skvrčen spava na pločniku. Znaju ga, iz viđenja, gotovo svi Novosađani koji se muvaju oko Futoške pijace. Da, to je onaj mlad, visok, poguren čovek, čupav, najčečće neuredan, nekada i nasmejan, često se tetura… Ima tek oko trideset godina.

Pročitaj ceo tekstJavni rad: Saradnja Gerontološkog centra i Grupe Budi jedan

Podrška struke i srca

Branislava Opranović, 24.09.2020.

Grupa Budi jedan održala je u Dnevnoj stanici za beskućnike u Novom Sadu sesiju psihološko – pravno - informativne  pomoći.

 

Jučerašnja sesija - psihološo-pravna radionica sadržala je razgovore uz prikupljanje informacija I dokumenata koji će, sva je prilika, u skoroj budućnosti omogućiti konkretnu pomoć za neke od štićenika Svratišta za beskućnike.

Pročitaj ceo tekst

Prevencija trgovine ljudima

Branislava Opranović, 09.10.2019.

Od januara do juna ove godine 94 područnice Crvenog krsta u gradovima i opštinama Srbije bile su uključene u aktivnosti Programa borbe protiv trgovine ljudima, kaže se, izme|u ostalog u izveštaju anti trafiking organizacije ASTRA, koja je pratila šta su u ovom periodu preduzeli vladini i nevladini akteri na prevenciji, suzbijawu i kažnjavanju trgovine ljudima.

Pročitaj ceo tekst 

U Dečijem odmaralištu CK Srbije u Baošićima Letovanje za 1.830 mališana

Branislava Opranović, 14.08.2019.

U Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u Crnoj Gori tokom ove letnje sezone, od 18. juna do 31. avgusta na oporavku će boraviti 1.830 dece.

Pročitaj ceo tekst