Javni rad: Saradnja Gerontološkog centra i Grupe Budi jedan

Podrška struke i srca

Branislava Opranović, 24.9.2020.

Grupa Budi jedan održala je u Dnevnoj stanici za beskućnike u Novom Sadu sesiju psihološko – pravno - informativne  pomoći.

Jučerašnja sesija - psihološo-pravna radionica sadržala je razgovore uz prikupljanje informacija I dokumenata koji će, sva je prilika, u skoroj budućnosti omogućiti konkretnu pomoć za neke od štićenika Svratišta za beskućnike.

 

Pravno-psihološki tim Grupe B 1 će, u saradnji sa socijalnom radnicom Svratišta, stručnim znanjem i srcem, učiniti sve što je u njihovoj moći da bi ljudi u stanju beskućništva, koji su juče prisustvovali radionici, što brže došli do ostvarivanja svojih prava.

 

Jednom od štićenika potrebna je pomoć oko pribavljanja ličnih dokumenata - što implicira pristup zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, dobijanje socijalne pomoći, prava na korišćenje obroka u narodnim kuhinjama.... kao i pronalaženja sigurnijeg, bezbednijeg i bolje plaćenog posla, kao i psihološka podrška da takav posao zadrži.

Drugom čoveku potrebna je, pak, pomoć u snalaženju i rešavanju pravne procedure prilikom pribavljanja nekih dokumkenata.

 

Sa beskućnicima, koji svakodnevno ili povremeno dolaze u prostorije Svratišta u Futoškoj 46, pravnici i psiholog, članovi Grupe B1 radiće jednom nedeljno, a podršku će im svakodnevno  radnim danima pružati i putem telefona i imejla.

 

Projekat pod motom „Budi jedan od aktivnih i iskorači iz beskućništva“ ostvaruje se u saradnji sa Gerontološkim centrom - Svratištem za beskućnike, a u okviru sprovođenja Javnog rada u Novom Sadu.

 

Javni rad – psihološko pravo informativna pomoć beskučnicima organizuje se i sprovodi na osnovu  javnog poziva Grada Novog Sada Gradske uprave za privredu u 2020. godini.

 

Comments: 0