U Dečijem odmaralištu CK Srbije u Baošićima

Letovanje za 1.830 mališana

Branislava Opranović, 14.08.2019.

Foto: Crveni Krst Srbije

(Tekst inicijalno objavljen u “Dnevniku”)

 

U Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u Crnoj Gori tokom ove letnje sezone, od 18. juna do 31. avgusta na oporavku će boraviti 1.830 dece.

 

Trenutno u odmarilištu u Baošićima boravi 247 dece i to: 63 dece korisnika narodnih kuhinja i humanitarne pomoći sa fokusom na udaljene seoske sredine, čiji boravak finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije; 34 socijalno najugroženije dece iz Beograda, Odžaka i Ljiga, čiji su boravak na moru omogućili građani Beograda uplatom na račun Crvenog krsta Srbije preko ulatnice „Infostana“; 50 dece iz enklava na Kosovu i Metohiji (iz Vučitrna, Obilića, Orahovca, Istoka i Peći) čiji je boravak omogućila Pokrajinska organizacija Crvenog krsta Kosova i Metohije; 50 socijalno najugroženije dece iz Beograda, Srborana i Mionice čiji oporavak je omogućila kompanija „Jupol“; 50 dece čiji je boravak omogućio Crveni krst Republike Srpske.

 

Odmaralište u Baošićima je nedavno, nakon 35 godina od izgradnje,

 rekonstruisano, a za popravku je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja  izdvojeno 30 miliona dinara.

 

Od 26. jula do 4. avgusta 2019. godine, u odmaralištu “Krista Đorđević” na nagradnom letovanju boravilo je 10 najuspešnijih učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz Novog Beograda, Lazarevca, Kikinde, Trstenika i Kuršumlije čiji su likovni, literarni i video radovi proglašeni za najbolje u okviru konkursa “Krv život znači” za 2019. godinu.

 b1-portal, 14.08.2019.


Comments: 0

Srodni linkovi:

Prevencija trgovine ljudima