Predsednici NURDOR-a

Jolandi Korora Februarska nagrada Novog Sada

Grupa B1, 11.02.2020.

 

Joland Korora, predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) ovogodišnja je dobitnica Februarske nagrade Grada Novog Sada.

 

Najviše gradsko priznanje dodeljeno joj je za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativni rad u okviru podrške deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih oboljenja, za hrabrost i istrajnost u realizaciji akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života te dece, kao i za podsticanje i širenje humanosti i empatije u društvu.

 

Joland Korora je, nakon uručenja nagrade na svečanosti povodom 1. februara, dana Novog Sada, izjavila da je mnogo ljudi, ljubavi i snage trebalo da NURDOR uspe na svom putu kojim hodi već 16 godina: “Posebno sam privilegovana, srećna i ponosna što primam najveću i najprestižniju nagradu našeg Grada. Primam je u svoje lično ime i u ime „vojske“, na čijem sam čelu, najhrabrije i najjače. Primam je u ime celog jednog tima, koga čine zaposleni u NURDOR-u i ogroman broj volontera, u ime roditelja i medicinskog osoblja. Primam je u ime svih majki i žena koje danas predstavljam”.

 

Dan Novog Sada obeležava se prvog februara, kada je 1748. godine carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog kraljevskog grada“ i tada je Novi Sad dobio status, ime, grb, slobodu, Magistrat, pravo na samoupravu, mogućnost da se razvija kao uređena gradska zajednica.

 

Comments: 0